BLOGGSKOLA: VART BÖRJAR MAN? 

Tue, 12 Sep 2017

Gå på events, göra samarbeten och öppna nya dörrar. Drömmer du om bloggyrket? Att starta en blogg är enkelt. Därefter kommer det till att skapa en ’’blogg-rutin’’. Glöm inte kameran hemma, välj lunch efter bild-vänlighet och var inte rädd för att fotografera outfits på stan. 

1: Hitta rätt portal. 

Vad definierar dig? Vad vill du blogga om? Det enklaste är kort och gott att blogga om sina intressen. Gillar du inredning? Leta dig igenom google: Vart finns de flesta inredningsbloggarna? Välj sedan portal efter de du väljer att nischa dig inom.

2: Vilken utrustning behöver du?

Här handlar det också om vilken typ av blogg du ska driva. Behöver du en riktig kamera eller räcker mobiltelefonen? Well, om du endast vill blogga om ditt liv, vad du gör på dagarna räcker det med en mobiltelefon. Vill du bli en modebloggare av högsta rang? Då är det dags att börja spana efter en systemkamera som passar dig! Skrivkunskaper – leta efter ditt sätt att skriva. Tips nummer ett är att samla inspiration från andra bloggar som går under samma nisch. 3: Bygg upp ett arkiv!

Blogga i ett par månader och gör ditt bästa. Bygg ett riktigt snyggt arkiv som definierar dig som ’’bloggare’’. Ta hjälp av instagram för att bli upptäckt. Publicera ditt material där också, företag kommer garanterat att hitta dig om du jobbar fram ett snyggt flöde! 

4: Hitta samarbetspartners: 

Nu är det dags att börja jobba! Hitta samarbetspartner inom ditt område. Presentera dig och din bloggstatistik samt dina mål med bloggen. Erbjud ett inlägg emot en produkt och testa dig fram.