GISELA TIPSAR OM BARCELONAS GULDKORN

Mon, 28 Aug 2017

Vår bloggare Gisela Pihlsjö tipsar om guldkorn som måste upplevas i Barcelona. Bokar hon en resa går flyget garanterat till hennes älskade Barca där hon helst hänger på stranden eller besöker nya restauranger. Läs om Giselas bästa tips och dyk ner i ett par av storstadens hetaste krogar! 

Mitt absoluta favoritställe i Barcelona är Boca Grande. Inte bara en restaurang, så mycket mer. Här kan du enkelt tillbringa hela kvällen, in på de sena timmarna. Dra vidare? Nej! Tack för mitt senaste besök, ses snart igen!

// My absolutely favorite place, Boca Grande. This is not just a restaurant, it’s so much more. You can spend your whole night here, easily. Thank you so much for my latest visit, see you again soon! <3 

Boca Grande Passatge de la Concepció, 12

 

El Nacional, ett ställe som inte kommer långt efter Boca Grande på min lista av favoriter. Det här stället är WOW. Det är en saluhall, som en galleria fast med mat. Häng vid baren i mitten och beställ in tapas, ät crêpes på det första stället till höger, kött vid det första stället till vänster eller: mitt favoritställe där de serverar mestadels fisk och skaldjur. Ni hittar det längst in under en stor fisk. 

// El Nacional, a place thats not far away from Boca Grande on my list of favorites. This place is just WOW. It’s like a shopping center with boutiques, but with food. Hang out at the bar in the middle and order some cava and tapas, get som crepes at the first place to the right, eat meat at the first place to the left or: My favorite, in the end to the left, underneath the big fish. And then of course, they serves fish and seafood. 

El Nacional  Passeig de Gràcia, 24 Bis

Sugen på en sallad? Och då menar jag inte bara sallad. Det här stället som ligger i närheten av Ciutadella parken är helt fantastiskt. Jag beställer sällan in sallader, men här måste man.  Detta är endast ett härligt lunchställe, alltså inte i jämförelse med mina guldkorn ovan – men! Det här stället kan sina sallader.

// Up fore some salad? And when I say salad, I don’t mean an ordinary salad. You can find this place nearby the Ciutadella park. I don’t use to pick a salad from the menu when I’m out eating, but at this place, I just have to. 

Lulu Av. del Marquès de l’Argentera, 7