MADLADY X LISA ANCKARMAN

Thu, 20 Jul 2017

Framgångarna för vår drivna entreprenör och influencer Lisa “Lices” Anckarman fortsätter. Nyligen lanserades hennes hemsida designers of scandinavia och förra veckan släppte hon en egen klädkollektion tillsammans med Madlady.

Vilka framgångar du gjort senaste tiden! Hur känns det?
Det är såklart fantastiskt kul. Framgångarna är ju facit på att jag kämpat hårt. Dessutom är det så smickrande att andra uppskattar det jag gör!

Hur kommer det sig att du börjat jobba med kläder/design?
Det faller sig väldigt naturligt för mig då det är mitt absolut största intresse. Att uttrycka sig i färg och form är så himla kul! Att nu dessutom få göra kläder som andra ska bära känns så surrealistiskt och härligt! Tänk när jag får se någon på stan i något av mina plagg. Jag blir rörd nu när jag tänker på det.

Vilket är ditt signatur plagg?
Den gula croppade sweatern var det första plagget jag ritade upp. Den är grunden till kollektionen. Så jag måste säga dem!

Beskriv din kollektion med madlady!
Såhär kommer det stå på hemsidan: “This collection is all about the courage it takes to become that “strong woman” everybody talks about. To say no, to say yes and to say it out loud. Never make excuses for your existence.
To all the men around the world trying to shrink us to fit their desire. DON’T TELL ME TO CALM DOWN. Just be yourself and let the world choose to either enjoy the ride or get out of the carnival.
Cry a lot when you’re sad, laugh hysterically when you’re happy. I’M TO MUCH. Encourage your friends to be the best version of themselves. Because if we help each other to succeed we will all meet at the top. IF SHE FLY WE FLY.
And finally: when women rule the world it’s gonna be lit.”

Vilket är ditt favoritplagg i kollektionen och varför?
Från början skulle alla plagg vara avklippta då jag sett att efterfrågan finns och för att jag vill visa att alla storlekar kan bära cropped (kollektionen går up till XXL). Men ju mer tiden gick så fick jag fler och fler frågor av killar som också ville ha kläder jag designat. Därför gjorde jag två färger i längre modeller och dessa har även tillslut blivit mina favoriter att använda till lårhöga stövlar!

Hur ska du firades den nya kollektionen?
Det blev en brutal fest i en svit på Berns med mina närmaste vänner, kollegor och familj! Det var så roligt!

Vad väntar härnäst?
Sommaren är fylld av festivaler (bl.a The Weekend festival i Helsingfors och Way out west i Göteborg) och resor (nästa blir till New York). Så det är fullt upp!
Designmässigt så har jag redan tankar om en ny kollektion. Haha!

Fotograf: Maiknila (instagram) (Michael Berglund)