FREDRIKA TIPSAR OM MODE

Thu, 13 Jul 2017

Idag lär vi känna Fredrika. En modemedveten tjej med en enorm drivkraft. Hennes stiltips nummer 1 är att alltid ha en vit nystrykt skjorta i garderoben och bodde hon inte i Stockholm skulle flyttlasset gå till London. Från och med idag får vi då och då ta del av hennes tips inom mode här på We-r.one. Idag presenterar hon sig själv och berättar vad hennes roll blir.

– Jag heter Fredrika Persson och är 21 år gammal. Jag jobbar inom mode samtidigt som jag driver bloggen fredrikapersson.com. På min blogg får ni ta del av livsstil och mode. Helst startar jag dagen med en stor brunch, självklart med mina vänner. Jag fotar sedan outfit-bilder till mina sociala kanaler. Ni hittar mig alltid med datorn och ett modemagasin under armen, förmodligen också med en take-away kaffe i handen. Jag är nästan alltid på språng.

Vad jobbar du med?
– Jag jobbar i en klädbutik som mestadels säljer svenska märken, både för dam och herr. Utöver det jobbar jag även som Social Media Manager och skriver en del modereportage. Till hösten ska jag även läsa en fotokurs på Berghs, där jag då blir utbildad fotograf. Jag älskar verkligen mina jobb!

Vad är ditt säkraste kort?
– En vit skjorta kan aldrig gå fel. I min garderob hittar man flera vita skjortor i olika former och modeller. Har man klädpanik en morgon är skjortan nästan alltid ett bra alternativ.

Jeans eller kjol?
– Jag skulle säga jeans, just för att det finns så många fina modeller som verkligen kan lyfta en outfit. Ett par flare jeans och en vit skjorta kan aldrig gå fel.

Vart kommer du ifrån?
– Jag är född och uppväxt i Stockholm och har bott här i hela mitt liv. Förutom Stockholm så har jag spenderat alla mina somrar i Åhus där jag och min familj har ett landställe. Jag känner mig hemma i Skåne, men storstaden är ändå alltid mitt förstahandsval.

Vad ville du bli när du var liten?
– När jag var liten drömde jag om att bli chefredaktör på en tidning, därefter släppte jag på de drömmarna och började tänka kläder. Jag tog mina systrars kläder som var alldeles för stora, för att jag verkligen inte ville bära barnkläder. Jag började drömma om att jobba inom modebranschen på något vis, vilket jag idag gör.

Vart ser du dig själv om 5 år?
– Om 5 år har jag jobbat mig uppåt inom modebranschen, och är då ännu mer involverad. Var jag kommer hamna är inte något som jag kan sätta fingret på just nu, men det hade varit en dröm att bland annat jobba med Fashion Week runt om i världen.

Om du inte bodde i Sverige, vart skulle du då vilja bo?
– Svår fråga eftersom att jag trots allt gillar Stockholm, men jag skulle nog säga London som jag har besökt så många gånger. En stad som är väldigt lätt att ta till sig, det finns bland annat grym shopping, bra restauranger och fina miljöer.

Vem är din inspirationskälla?
– Jag skulle inte säga att jag har någon specifik inspirationskälla, utan att jag inspireras av allt jag ser. Det är allt från modemagasin, Instagram till Pinterest. Även av människor som jag ser på stan som sticker ut med sina outfits.

Vad kommer vi att få ta del av nu när du börjar dela med dig av dina tips på we-r.one?
– Ni kommer få ta del modenyheter, de senaste trenderna, garderobstänk och smarta stylingknep. Förutom allt detta kommer jag även tipsa om plagg som finns att köpa i butik just nu. Kläder och tips som ni helt enkelt inte får missa!

Foto: Malin Göransson