DESIGNERS OF SCANDINAVIA

Vår bloggare och entreprenör Lisa Anckarman (Lices.se) lanserade för några dagar sedan webshoppen Designers of Scandinavia. En hemsida som säljer utvald Skandinavisk design så som By Malene Birger, SAND och Ida Sjöstedt. Självklart vill vi veta mer om hennes planer kring framtiden, hur idéen om Designers of Scandinavia kom till och vad det är som inspirerar.

När kom idéen till DOS och vad fick dig till att ta tag i den och starta företaget: 

Företaget och idéen Designers of Scandinavia har funnits i två år redan. Jag träffade en av delägarna på en lunch då vi skulle diskutera framtida samarbete mellan DOS och mina sociala medier. Det slutade med att jag nu äger 25% av bolaget och är peppad till tusen på framtiden!!

Vad är din roll i företaget?

Jag sköter inköp, marknadsföring och utveckling. Stylist-specilist och operativ chef, typ!

Vad är dina motgångar? 

Motgångar.. hm. Jag har inte tänkt på det så mycket faktiskt! Jag ser bara möjligheterna just nu! Men såhär i början är det största problemet att få folk att handla på en hemsida de aldrig varit inne på tdigare såklart! Folk är så bekväma. Men jag har planer på hur det ska lösa sig snabbt!

När började du arbeta med DOS? 

I maj 2017. Men när jag tänker efter så har jag förberett mig på detta under hela min jobbkarriär som stylist och modebloggare. Alltså sedan 2008!

Har du alltid varit en entreprenör? 

Ja, det har jag verkligen. Och jag växte upp i en familj där drömmar är till för att förverkliga. Mina föräldrar är godhjärtade, galna, hippie-entreprenörer som bygger idylliska hus kors och tvärs, köper pirer i Thailand för att smycka med blommor och startar second hand shop över en natt. Stödet från dem är ovärdeligt!


Hur var du i skolan? 

Påhittig, högljudd och omtänksam. Jag har alltid tagit ledarrollen både bland killar och tjejer så folk skulle nog även beskriva mig som bestämd och målmedveten. Dock hade jag stundtals svårt att koncentrera mig vid skolbänken och matten höll jag på att få underkänt i för det var så förbannat tråkigt. Jag var både älskad och hatad bland lärarna. Men dem som ogillade mig var nog rädda för mig eftersom jag ibland tog deras roll.

Hur ser du på framtiden och vad har du för mål med DOS? 

Målen är stora! Internationella! Tänker man som en vinnare – vinner man. Jag vill göra DOS till en självklar, trygg modeplattform där information om hur du ska klä dig efter din kropp är gratis och alla känner sig välkomna! Jag avskyr när saker blir för pretentiöst.

Här hittar ni webshoppen!